Skip to main content
Handtas Schoudertas Shopperbeurs Multicolor Etro Sac Damestas
International Institute for Asian Studies
Decollete Love leer Damesschoenen 60 puntschoen zwart Ds19mo08 Moschino qrwrTvE

Symposium

Zeeroof en zeeroofbestrijding in Azië (19de en 20ste eeuw)

Pepe voering Di Agnello antraciet Gabor Pelliccia Dreamvel Pw1FqqS

Ter gelegenheid van het verschijnen van het boek Zeeroof en zeeroofbestrijding in de Indische archipel (19de eeuw) (Bijdragen tot de Nederlandse Marinegeschiedenis deel 15) organiseert het Instituut voor Maritieme Historie in samenwerking met het International Institute for Asian Studies het symposium

Zeeroof is een actueel verschijnsel met een lange geschiedenis. Vooral de laatste jaren neemt dit fenomeen in Zuidoost-Azie een onrustbarende omvang aan. De omstandigheden en aard verschillen van de zeeroof in die regio in de negentiende eeuw. Ook voor de bestrijding van dit kwaad staan momenteel andere middelen en mogelijkheden ter beschikking. Desalniettemin is het opmerkelijk dat juist in dit gebied zeeroof herleeft. Een vergelijking tussen hedendaagse en negentiende-eeuwse zeeroof ligt daarom voor de hand. Zo’n vergelijkend perspectief kan aan de discussie over zeeroofbestrijding een waardevolle dimensie toevoegen.

Op het symposium wordt de zeeroof en zeeroofbestrijding vanuit verschillende invalshoeken belicht. Vooraanstaande wetenschappers en deskundigen ‘uit de praktijk’ belichten de sociologische, organisatorische, operationele, juridische en diplomatieke aspecten van zeeroof en zeeroofbestrijding in Azië in verleden en heden.

Na afloop van het symposium vindt in het Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam de presentatie plaats van het eerste exemplaar van Zeeroof en zeeroofbestrijding in de Indische Archipel (19de eeuw) van de hand van G. Teitler, A.M.C. van Dissel en J.N.F.M. à Campo. Na de boekpresentatie volgt de opening van een tentoonstelling over zeeroof in het Scheepvaartmuseum, de eerste van een serie van drie exposities op basis van de Marinemodellenkamer van het Rijksmuseum.

Etro Damestas Schoudertas Sac Shopperbeurs Multicolor Handtas 1qqP4rYw

 

Programma

10.30 -11.00 uur
Ontvangst met koffie en thee

11.00 - 12.45 uur

- Welkomstwoord door dr. A.P. van Vliet, directeur Instituut voor Maritieme Historie, Den Haag

- Introductie door dagvoorzitter prof.dr. L.J. Blussé (Universiteit Leiden)

Shopperbeurs Damestas Multicolor Handtas Sac Etro Schoudertas

- Piraterij: patronen en processen door dr. J.N.F.M. à Campo (Erasmus Universiteit, Rotterdam)

- Grensgebied als vrijplaats door prof.dr. G.Teitler (Koninklijk Instituut voor de Marine, Den Helder en Universiteit van Amsterdam)

- Zeemacht versus zeeroof: op expeditie naar Sailoos door dr. A.M.C. van Dissel (Instituut voor Maritieme Historie, Den Haag)

Discussie

12.45 - 13.45 uur
Lunch

13.45 - 15.45 uur
- Zeeroof in Zuidoost-Azië in de praktijk: filmfragmenten en een getuigenverslag

- Hedendaagse zeeroof in Zuidoost-Azië door H.A. L’Honoré Naber (Koninklijke Marine, Den Haag)

- Maritieme piraterij (1995-2004) door E.K.J. Pladdet (Erasmus Universiteit, Rotterdam)

- Maritieme piraterij in Azië als onderwerp voor onderzoekGevavi schwarz Schoenkl open 45 Zwart Zoccolo Karl Unisex Pu m0d Nero rgqzrR door dr. M. Osseweijer (IIAS, Leiden/MARE, Amsterdam)

Discussie

16.00 uur
Ontvangst in het Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam. Aanbieding van Zeeroof en zeeroofbestrijding in de Indische Archipel (19e eeuw) aan de commandant der Zeemacht in Nederland, vice-admiraal J. van der Aa. Opening van de tentoonstelling Marinemodellenkamer 1.

Receptie

Registratie
Registratie voor het symposium is alleen mogelijk door een antwoordkaart in te vullen en op te sturen. U kunt deze antwoordkaart aanvragen bij het Instituut vor Maritieme Historie (070-316 2861) of bij het IIAS (071-527 2227).

Schoudertas Damestas Multicolor Etro Shopperbeurs Handtas Sac
Nike Dual Flex 5 Nieuw Ride 5 Uk Eur witte systeem Roze sneakers 39 Raid qBTHwwxd
Etro Handtas Multicolor Shopperbeurs Damestas Sac Schoudertas

Warmbat Slipper Slipper Australia Moccasin Suede Lined Dames Nieuw Fjorda ZprIZ

About IIAS
IIAS is a Humanities and Social Sciences institute and knowledge exchange platform based in the Netherlands. It encourages the multidisciplinary study of Asia and initiates programmes that engage Asian and other international partners. IIAS facilitates fellowships, organises conferences and publishes The Newsletter, our free periodical on Asian Studies.
Multicolor Sac Damestas Etro Schoudertas Shopperbeurs Handtas
Etro Damestas Schoudertas Sac Shopperbeurs Multicolor Handtas 1qqP4rYw Etro Damestas Schoudertas Sac Shopperbeurs Multicolor Handtas 1qqP4rYw Etro Damestas Schoudertas Sac Shopperbeurs Multicolor Handtas 1qqP4rYw Etro Damestas Schoudertas Sac Shopperbeurs Multicolor Handtas 1qqP4rYw Etro Damestas Schoudertas Sac Shopperbeurs Multicolor Handtas 1qqP4rYw Etro Damestas Schoudertas Sac Shopperbeurs Multicolor Handtas 1qqP4rYw Etro Damestas Schoudertas Sac Shopperbeurs Multicolor Handtas 1qqP4rYw
Subscribe to theNewsletter
Have the IIAS Newsletter arrive in your mailbox three times a year. Free of charge.

Damestas Multicolor Etro Shopperbeurs Handtas Schoudertas Sac
IIAS · Rapenburg 59 · 2311 GJ Leiden · the Netherlands · T +31-71-5272227 · F +31-71-5274162 · E [email protected] © 2019 IIAS