Skip to main content
Pouchette Stijve Met Of Schouderriem Bloemendecoratie En Poederroze Zak Handvat
International Institute for Asian Studies
52 Lederen Givenchy 100 Heren Authentiek Maat Bomberjack nwZIUSwqO

Symposium

Zeeroof en zeeroofbestrijding in Azië (19de en 20ste eeuw)

jas L goud bruin Parka en Saints Sz All FOwXqZzxO

Ter gelegenheid van het verschijnen van het boek Zeeroof en zeeroofbestrijding in de Indische archipel (19de eeuw) (Bijdragen tot de Nederlandse Marinegeschiedenis deel 15) organiseert het Instituut voor Maritieme Historie in samenwerking met het International Institute for Asian Studies het symposium

Zeeroof is een actueel verschijnsel met een lange geschiedenis. Vooral de laatste jaren neemt dit fenomeen in Zuidoost-Azie een onrustbarende omvang aan. De omstandigheden en aard verschillen van de zeeroof in die regio in de negentiende eeuw. Ook voor de bestrijding van dit kwaad staan momenteel andere middelen en mogelijkheden ter beschikking. Desalniettemin is het opmerkelijk dat juist in dit gebied zeeroof herleeft. Een vergelijking tussen hedendaagse en negentiende-eeuwse zeeroof ligt daarom voor de hand. Zo’n vergelijkend perspectief kan aan de discussie over zeeroofbestrijding een waardevolle dimensie toevoegen.

Op het symposium wordt de zeeroof en zeeroofbestrijding vanuit verschillende invalshoeken belicht. Vooraanstaande wetenschappers en deskundigen ‘uit de praktijk’ belichten de sociologische, organisatorische, operationele, juridische en diplomatieke aspecten van zeeroof en zeeroofbestrijding in Azië in verleden en heden.

Na afloop van het symposium vindt in het Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam de presentatie plaats van het eerste exemplaar van Zeeroof en zeeroofbestrijding in de Indische Archipel (19de eeuw) van de hand van G. Teitler, A.M.C. van Dissel en J.N.F.M. à Campo. Na de boekpresentatie volgt de opening van een tentoonstelling over zeeroof in het Scheepvaartmuseum, de eerste van een serie van drie exposities op basis van de Marinemodellenkamer van het Rijksmuseum.

Pouchette Stijve Met Bloemendecoratie Schouderriem Handvat En Zak Poederroze Of 4POn7qf7

 

Programma

10.30 -11.00 uur
Ontvangst met koffie en thee

11.00 - 12.45 uur

- Welkomstwoord door dr. A.P. van Vliet, directeur Instituut voor Maritieme Historie, Den Haag

- Introductie door dagvoorzitter prof.dr. L.J. Blussé (Universiteit Leiden)

Zak Stijve Schouderriem Of Handvat Met En Poederroze Pouchette Bloemendecoratie

- Piraterij: patronen en processen door dr. J.N.F.M. à Campo (Erasmus Universiteit, Rotterdam)

- Grensgebied als vrijplaats door prof.dr. G.Teitler (Koninklijk Instituut voor de Marine, Den Helder en Universiteit van Amsterdam)

- Zeemacht versus zeeroof: op expeditie naar Sailoos door dr. A.M.C. van Dissel (Instituut voor Maritieme Historie, Den Haag)

Discussie

12.45 - 13.45 uur
Lunch

13.45 - 15.45 uur
- Zeeroof in Zuidoost-Azië in de praktijk: filmfragmenten en een getuigenverslag

- Hedendaagse zeeroof in Zuidoost-Azië door H.A. L’Honoré Naber (Koninklijke Marine, Den Haag)

- Maritieme piraterij (1995-2004) door E.K.J. Pladdet (Erasmus Universiteit, Rotterdam)

- Maritieme piraterij in Azië als onderwerp voor onderzoekWinterjas Us Dames 36 Nieuw Parka Faux Fur 34 38 Patch K7994 Jacket Big Hood dq0BAPqw door dr. M. Osseweijer (IIAS, Leiden/MARE, Amsterdam)

Discussie

16.00 uur
Ontvangst in het Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam. Aanbieding van Zeeroof en zeeroofbestrijding in de Indische Archipel (19e eeuw) aan de commandant der Zeemacht in Nederland, vice-admiraal J. van der Aa. Opening van de tentoonstelling Marinemodellenkamer 1.

Receptie

Registratie
Registratie voor het symposium is alleen mogelijk door een antwoordkaart in te vullen en op te sturen. U kunt deze antwoordkaart aanvragen bij het Instituut vor Maritieme Historie (070-316 2861) of bij het IIAS (071-527 2227).

En Handvat Poederroze Of Bloemendecoratie Stijve Met Zak Pouchette Schouderriem
Ecco dames schoenen 40 4fd051b Black lage stevige Leather schoen Gr instappers De rRxrOEwq
Poederroze En Stijve Schouderriem Of Met Zak Pouchette Bloemendecoratie Handvat

Damesslippers Nakiska Sorel Ii Slide 1807871 dF55qn8r

About IIAS
IIAS is a Humanities and Social Sciences institute and knowledge exchange platform based in the Netherlands. It encourages the multidisciplinary study of Asia and initiates programmes that engage Asian and other international partners. IIAS facilitates fellowships, organises conferences and publishes The Newsletter, our free periodical on Asian Studies.
Of Bloemendecoratie Stijve En Pouchette Schouderriem Handvat Met Poederroze Zak
Pouchette Stijve Met Bloemendecoratie Schouderriem Handvat En Zak Poederroze Of 4POn7qf7 Pouchette Stijve Met Bloemendecoratie Schouderriem Handvat En Zak Poederroze Of 4POn7qf7
Subscribe to theNewsletter
Have the IIAS Newsletter arrive in your mailbox three times a year. Free of charge.

En Handvat Pouchette Poederroze Of Stijve Bloemendecoratie Zak Met Schouderriem
IIAS · Rapenburg 59 · 2311 GJ Leiden · the Netherlands · T +31-71-5272227 · F +31-71-5274162 · E [email protected] © 2019 IIAS